Nech váš domov VONIA zdravo

Súčasná doba nás čoraz viac nabáda k tomu, aby sme si uvedomili, aké je dôležité starať sa o svoje zdravie a zdravie svojich najbližších. Popritom by sme však nemali zabúdať ani na starostlivosť o našu planétu Zem, ktorá si sama pomôcť nedokáže. Na tieto dva veľmi podstatné aspekty súčasnosti myslela aj Miriam Latečková, zakladateľka značky VONIA, ktorá sa zaoberá výrobou a distribúciou ručne odlievaných sviečok a produktov z včelieho vosku.

Zdroj: vonia.sk
Zdroj: vonia.sk

Pred približne desiatimi rokmi, keď hľadala sviečky, ktoré by vyhovovali jej požiadavkám, objavila dieru na trhu. Túžila po kvalitných produktoch, ktorých materiál a výroba nezaťažuje životné prostredie. Ako prvú surovinu, na výrobu svojich ekologických sviečok, zvolila kvalitný včelí vosk od jej známeho, poctivého včelára. Začínala s tradičnou technikou zatáčania voskových plátov, vďaka ktorej vznikajú krásne, prírodné a dlho horiace sviečky. Ich nezameniteľná medová vôňa obklopí celú miestnosť ešte pred zapálením knôtu. Neskôr začala pracovať aj s technikou odlievania čajových sviečok. 

Zdroj: vonia.sk

Postupne sa k včeliemu vosku pridal ďalší prírodný materiál, sójový vosk. Ten je podstatne lacnejší vzhľadom k tomu, že sa včelie produkty stávajú čoraz vzácnejšími a teda aj drahšími. Rozdiel však nie je len v cene, ale aj vo farbe týchto surovín. Zatiaľ čo je včelí vosk sýto žltý, sójový má bielu farbu, a preto ho Miriam kombinuje s pestrofarebnými sušenými kvetmi. V ponuke značky Vonia môžeme nájsť aj kreatívne sady na domácu výrobu vlastných sviečok či vonné vosky do aromalámp alebo na zavesenie do skrinke či ľubovoľného priestoru.  

Prírodné materiály, z ktorých Miriam svoje sviečky vyrába, však nie sú jediným dôvodom, prečo môžeme značku Vonia nazývať ekologickou. Všetky produkty sú totižto balené v recyklovateľných obaloch, ktoré nevytvárajú prebytočný odpad. Ideológia tejto lokálnej značky sa zapáčila viacerým slovenským e-shopom, bezobalovým a bio obchodíkom, ktoré do svojho sortimentu zaradili aj tieto ekologické sviečky. 

Zdroj: vonia.sk
Zdroj: vonia.sk

Víziou tejto neobyčajnej slovenskej značky nie je len poskytnúť svojim zákazníkom “niečo voňavé“, ale im aj pomôcť pri liečbe rôznych zdravotných problémov. Už staroveký Egypťania ocenili benefity alternatívnej medicíny, v ktorej sa využívajú prírodné esenciálne oleje z bylín. Aromaterapia sa využíva nielen pri liečbe respiračných ochorení, ale aj reumy, problémov tráviaceho traktu či na zmiernenie psychického napätia. Aj Miriam sa dlhodobo zaoberá bylinkami, a preto budúcnosť svojej značky vidí práve v liečivých aromaterapeutických sviečkach.

Takýmto spôsobom vznikla aj bylinková dezinfekčná sviečka s antibakteriálnymi účinkami “Dýchaj zhlboka“ reagujúca na pandemickú situáciu, v ktorej sa celý svet ocitol.  A práve tú nájdete aj v našej krabičke.

Comments are closed.