Spoznajte Kávu Víťazov

Hovorí sa, že káva robí ľudí priateľskejšími. Je to len nejaká prázdna fráza? Veruže nie. Vedecké výskumy totižto dokázali, že jedna šálka kávy každých niekoľko hodín môže zmierniť pocity úzkosti a depresie, zlepšiť náladu či podporiť koncentráciu a kreativitu pri práci. Benefity tohto obľúbeného nápoja na vlastnej koži pocítil aj Vladimír, ktorý ho častokrát popíjal popri svojej práci kovboja v kanadskej divočine. Počas 15-tich rokov cestovania naprieč svetom si vyskúšal rôzne netradičné a veľmi náročné práce v podmienkach, ktoré sú pre bežného človeka len ťažko predstaviteľné. 

Zdroj: kavavitazov.sk
Zdroj: kavavitazov.sk

Možno si hovoríte, že cestovať po svete je splneným snom a návratom na Slovensko končí všetko dobrodružstvo. Pre Vlada sa však po príchode domov začala nová a vzrušujúca cesta. S jeho dlhoročným kamarátom Michalom, ktorý počas svojho štúdia bojových umení v Ázii takisto okúsil chuť iných kultúr, si vymieňali cestovateľské zážitky popri hraní šachu. Putovanie po svete a šach však neboli jediné záľuby, ktoré ich spájali. Spoločnú reč si našli aj v láske ku dobrej káve. V tom čase sa obaja obzerali po možnostiach, ako by sa mohli realizovať. A tak, jedného dňa v kaviarni pri partii šachu, vznikol nápad podnikať s kávou bok po boku. 

Zdroj: kavavitazov.sk

Po spoločnom filozofovaní o umení vyhrávať vznikla značka Victory, Káva Víťazov. Cieľom Vlada a Michala je priniesť svojim zákazníkom osobný zákaznícky servis a kvalitné výrobky za férové ceny. Medzi ich zákazníkov primárne patria pracujúci ľudia, ktorí si radi vychutnajú kvalitnú voňavú kávu, vďaka ktorej ich produktivita naberá na obrátkach. Svojimi výrobkami však potešia aj domácich kávičkárov, ktorí si bez šálky tohto životabudiča nevedia predstaviť svoj deň. 

Motiváciou pre spustenie tejto slovenskej pražiarne bola aj nespokojnosť zakladateľov s postupmi, aké sa využívajú pri predaji kávy u nás. Namiesto toho, aby sa uspokojili iba s distribúciou kávy, upraženou v zahraničí a dovezenou k nám, sa rozhodli dovážať najkvalitnejšie zelené kávové zrná priamo z krajiny ich pôvodu, a následne ich spracovať u nás na Slovensku. 

Zdroj: kavavitazov.sk
Zdroj: kavavitazov.sk

Káva Víťazov začínala ako maličký garážový startup s 1-kilovou pražičkou. Dnes však zelené kávové zrná pražia v 15-kilovej mašine, vďaka ktorej ponúkajú svojim zákazníkom vždy čerstvo upraženú 100% Arabicu. 

Mexico, Peru, Kolumbia či Etiópia. To sú niektoré z exotických krajín, do ktorých je možné sa v mysli preniesť vďaka nezameniteľnej chuti zrnkových káv z repertoáru pražiarne Victory. Okrem možnosti zvoliť si stupeň praženia kávových zŕn, nájdu zákazníci na e-shope aj podrobné informácie o pôvode, ale aj chuti jednotlivých produktov, vďaka čomu nie je problém vybrať si kávu podľa svojich preferencií aj online. 

Comments are closed.