Healthy planet – zdravie na prvom mieste

Každý odborník odporúča zdravé stravovanie a pohyb ako prevenciu pred vznikom ochorení. Avšak nie každá zdravá potravina je naozaj zdravá. Mali by sme preto dôkladne zvážiť, od akého výrobcu si tieto zdravé potraviny zadovážime. Healthy planet je jednou z mála značiek, ktorej záleží hlavne na zdraví, a nie výzore svojich produktov. 

Súčasťou zdravého stravovania sa čoraz častejšie stávajú rôzne superpotraviny. Medzi ne patria aj semienka šalvie hispánskej, známej ako chia, ktoré sú zdrojom kvalitných proteínov, sacharidov a tukov. Healthy planet bola prvou firmou, ktorá doviezla tieto semienka na Slovensko a do Čiech. 

Stali sa odborníkmi na rozpoznávanie kvalitných chia semienok a na svojej webovej stránke začali robiť osvetu o ich blahodárnych účinkoch na naše zdravie. Neskôr sa rozhodli túto superpotravinu využiť aj na výrobu vlastných produktov – energetických raw tyčiniek, proteínových chipsov, bezlepkových cestovín, cookies a ďalších. 

Zdroj: chia.sk
Zdroj: chia.sk

Neskôr objavili príležitosť v európskych plodinách, konkrétne v ovocí. Mimo sezóny je ovocie v supermarketoch dostupné hlavne v sušenej podobe. Pri tepelnom sušení však v ovocí zostáva cez 20% prebytočnej vlhkosti, čo je dôvodom používania rôznych stabilizátorov. Tomuto sa však Healthy planet chceli vyhnúť. 

Ovocie, ktoré nájdete na ich e-shope, je sušené mrazom vo vákuovej komore. Vďaka tejto metóde si zachová svoju chuť, farbu a tvar. Narozdiel od tepelnej úpravy, pri sušení mrazom sa vitamíny, obsiahnuté v ovocí, plne zachovajú. Vďaka našej augustovej krabičke ste mali možnosť vyskúšať chutný lesný mix lyofilizovaného ovocia z dielne Healthy planet. 

Ako sme už na začiatku spomínali, táto značka sa zameriava na zdravie, nie na výzor. Toto potvrdzuje aj fakt, že ako jediní na Slovensku začali dražírovať svoje ovocie v “škaredej” slovenskej čokoláde bez pridaného šelaku či arabskej gumy. Čokoláda, tak nie je hladká a lesklá, ako sme zvyknutí pri iných výrobcoch, avšak je oveľa zdravšia. 

Staňte sa členom nášho klubu a spoznávajte každý mesiac ďalšie poctivé slovenské značky.

Comments are closed.