MonyArt – keď sa detská záľuba stane poslaním

Monika už ako malé dievčatko inklinovala k výtvarnému umeniu. Neprešiel deň, kedy by niečo nenakreslila či nenamaľovala. Nielen papier, ale aj stoličky, stoly či iné predmety slúžili ako podklad pre jej umelecké diela. Vášeň pre maľbu ju neopustila ani v dospelosti a to bol už len krôčik k tomu, aby vznikla neobyčajná značka ručne maľovaných šálok a dekorácií do domácnosti MonyArt.

Zdroj: MonyArt

Ako to všetko začalo?

Štúdium na vysokej škole môže byť stresujúce, obzvlášť počas skúškových období. Je potrebné si preto nájsť činnosť na odreagovanie sa pomedzi školské povinnosti. Práve takto sa Monika začala naplno venovať svojej záľube – maľovaniu. V ťažkých chvíľach stačilo chytiť štetec do ruky a svet akoby sa zastavil. Umenie bolo, a stále je, balzamom na jej dušu. 

Zo začiatku maľovala obrazy, ktoré neskôr darovala rodine či priateľom. Veľké plátna by jej však časom zabrali množstvo priestoru, a tak hľadala niečo menšie, na čo by mohla svoje výtvory preniesť. Nájsť to pravé orechové netrvalo dlho. Je milovníčkou dobrej kávy, a práve preto spojila svoje dve vášne – maľovanie a kávu. A tak začala vytvárať originálne ručne maľované šálky pre miľovníkov jedinečných vecičiek vyrábaných s láskou. 

Zdroj: MonyArt
Zdroj: MonyArt

Neostala len pri šálkach

Výtvory talentovanej Slovenky od roku 2014 vychádzali z jej dielne už pod značkou MonyArt. Netrvalo dlho kým sa jej ponuka rozšírila o ďalšie doplnky do domácnosti. K maľovaným šálkam sa postupne pridali aj tácky, podnosy a ďalšie predmety z porcelánu, skla či dokonca textilu. Jej výtvory si môžete pozrieť na facebookovej stránke značky MonyArt. 

 

Každý kus je originál

Monika osobne sprevádza každý svoj výtvor po celú dobu jeho výroby. Od výberu vhodnej šálky či iného nosiča, cez maľovanie, vypaľovanie až po balenie a odoslanie. 

Záujemcovia si môžu vybrať dizajn podľa svojich predstáv. Monika veľmi rada vyhovie aj špeciálnym požiadavkám svojich zákazníkov. Jej kreativitu sme mali možnosť zažiť na vlastnej koži. Aj my sme totižto spoločne s Monikou navrhli vlastný dizajn šálok pre knihomoľov, ktoré sme zabalili do septembrovej krabičky. 

Zdroj: MonyArt

Kvalita nad kvantitu

Množstvo predaných produktov nie je Monikinou prioritou. Do každého výrobku vkladá kus svojho srdca. Ako sama hovorí, najväčšou odmenou je pre ňu radosť a úsmev na tvári človeka, ktorý je jej šálkou obdarovaný. 

A práve preto si dáva záležať aj na materiáloch, ktoré pri výrobe používa. Na šálky aplikuje kvalitné francúzske vypaľovacie farby na porcelán odolné voči svetlu, rozpúšťadlám a čistiacim prostriedkom. Maľba je preto veľmi trvácna a farby pri umývaní nestrácajú sýtosť.

Monika je trpezlivá detailistka a nedovolí, aby z jej dielne vyšla nedokonalá šálka. Každému výrobku venuje niekoľko hodín poctivej práce až pokým maľba nie je presne podľa jej predstáv. A to aj napriek tomu, že je mamou na plný úväzok. 

MonyArt patrí medzi výrobcov, ktorí do svojej práce dávajú celé svoje srdce. Sme veľmi radi, že vám túto výnimočnú osôbku a jej značku môžeme prostredníctvom našej krabičky priblížiť. Veríme, že si ju zamilujete rovnako, ako my.

Ešte stále nemáte doma svoju radosť v krabičke? Nečakajte, pridajte sa do nášho klubu a my vám každý mesiac predstavíme zaujímavé slovenské značky a ich produkty.

Comments are closed.